Reiki Markelo

 

Reiki, betekent universele levensenergie. Deze energie stroomt door ieder levend wezen  heen, al kan het zijn dat er blokkades aanwezig zijn, waardoor de energie minder goed  kan doorstromen. Tijdens een reikisessie vindt er een energie overdracht plaats van helende  energie, die op zowel lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau doorwerkt. Het zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd en de ervaring wil dat mens en dier reiki over het algemeen als heel prettig en ontspannend ervaren.

Voor wie is reiki geschikt?
Reiki kan zowel aan mens als dier worden gegeven. De ervaring wil dat het kan ondersteunen bij zowel lichamelijke als psychische klachten en ook ter ontspanning is het ontvangen van reiki van grote waarde gebleken.

Werkwijze
Diegene die reiki ontvangt kan heerlijk op een behandeltafel liggen (met kleding aan) of  zitten op een stoel. De energie wordt door middel van handoplegging doorgegeven, al is het ook heel goed mogelijk om de energie energetisch door te geven. Dit houdt in dat de handen op een afstand van het lichaam gehouden worden.

Zelf reiki geven?
Het is ook mogelijk om zelf een reiki cursus te doen, waarbij je leert hoe je reiki aan zowel  jezelf als aan een ander kunt gaan geven. Tijdens de cursus ontvang je één of meerdere inwijdingen, zodat de energie weer vrijer door je heen kan stromen. Er bestaan drie graden, reiki 1, reiki 2 en reiki 3. Bij elke inwijding wordt de energie sterker, zodat je de energie rustig kunt gaan opbouwen.
Reiki 1 duurt 2 dagen, reiki 2 duurt 1 dag en reiki 3 duurt ook 1 dag.