Blog

 

Hoe voel ik me vandaag?

Een vraag die ik mezelf regelmatig stel. Vaak voel ik me gelukkig goed in mijn vel en ervaar ik de dag als positief. Maar het komt zeker voor dat ik me uit balans voel en negatieve emoties ervaar. Zoals dat ik in deze tijd waarin corona ons leven zo beïnvloedt, gevoelens van angst en ook ontmoediging kan hebben.

Vanuit ervaring weet ik hoeveel het met je doet als je negatieve gemoedsstemmingen herkent en ook erkent en vanuit hier onderzoekt wat je nodig hebt. Dit wil niet zeggen dat de wereld om je heen dan ineens positief verandert, maar wel dat de wijze waarop je in het leven staat en ook hoe je reageert anders wordt. Dit kan een verschil van dag en nacht maken.

Op het moment dat ik me ervan bewust ben waar ik tegenaan loop, kies ik vaak voor een Bach remedie. Zoals dr. Bach ook zo mooi omschreef; als je honger hebt neem je een appel, en bij een bepaalde gemoedstoestand kun je een remedie nemen.

Voor mijn gevoelens van angst neem ik de Bach bloesem remedie Mimulus. Deze geeft moed en vertrouwen.
Voor het gevoel van ontmoediging en tegenslag neem ik Gentian. De remedie van hoop.
En als er omstandigheden zijn waardoor ik alle moed verloren ben en het (even) niet meer zie zitten, dan is er Gorse. De remedie die hoop en zekerheid geeft, hoe donker de omstandigheden ook kunnen zijn.

Heb je ook het gevoel dat je wel een steuntje in je rug kunt gebruiken? Neem dan gerust contact met me op of kijk voor meer informatie op www.praktijkinezrevet.nl

 

Jezelf een positieve boost geven!

Ervaar je stress, angst, verdriet, irritatie?
Of voel je je ontmoedigd, maak je je zorgen, wil je hoofd maar niet tot rust komen, ben je overbelast?

Er kunnen zoveel redenen zijn waardoor jij minder of niet goed in je vel zit. Ook de tijd waarin we nu leven kan grote invloed op je gemoedstoestand hebben. Om jezelf zo goed mogelijk staande te kunnen houden, is het van groot belang om zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen. Zowel fysiek als ook psychisch.

Helaas weten veel mensen niet dat er helende remedies bestaan die ons ondersteunen om sterker in onze schoenen te staan. Die ons helpen om onze balans weer te vinden en ons o.a. moed en vertrouwen kunnen geven. Dit zijn de Bach bloesem remedies. Ze zijn puur, hebben geen bijwerkingen en mogen ook naast medicijnen worden ingenomen. Ze zijn ontdekt door dr. Bach, een arts uit Engeland en worden al sinds lange tijd met zulke prachtige resultaten in de hele wereld toegepast.

Zowel in boeken als op internet is er informatie over de Bach remedies te vinden en ze zijn  verkrijgbaar bij o.a. apotheken, reformhuizen en Holland & Barret. De meest bekende is de Rescue Remedy.

Je kunt echter ook op zoek gaan naar iemand die je op weg helpt en samen met je kan onderzoeken welke remedies iets voor je kunnen betekenen. Tenslotte is ieder mens uniek! Als Bach bloesem consulent en counsellor bied ik een consult aan dat ca. één uur duurt. Dit kan heel goed via skype/face time, per telefoon of per mail, maar kan ook plaats vinden in mijn praktijk in Markelo. De kosten van het eerste consult ter waarde van €50, zijn momenteel €35,– . Dit is incl. een speciaal voor jou samengesteld flesje en excl. evt. verzendkosten.

Ik wens je heel veel kracht en gezondheid toe!

 

 

Oktober 2020

Roerige tijd door corona

Dat we in een hele roerige tijd leven zal je met me eens zijn. Een tijd vol onzekerheden en beperkingen. Met o.a. angst, verdriet,  overbelast zijn, machteloosheid en grote zorgen. Maar ook een tijd vol met creativiteit, meer naar binnen keren, bezinning en er samen voor gaan. Er is zoveel gaande dat er woorden tekort zijn om dit alles te beschrijven.

En wat wordt er veel gesproken over corona, zoals in talkshows, in kranten en ook onderling. Zoveel mensen, zoveel kennis, zoveel meningen, zoveel ervaring, maar ook zoveel onzekerheden. Het is er allemaal.
Maar wat is waar? Wat is een beetje waar? Wat helemaal niet?
En wat waar kan zijn voor de een, hoeft dit niet te zijn voor de ander.

Ondertussen gaat corona zijn gang en worden we met onze neus op de feiten gedrukt dat het leven niet maakbaar is. Dat de één heel ziek wordt van dit virus en de ander amper klachten heeft of niet besmet raakt. We lijken er geen enkele vat op te hebben, kunnen ons totaal verloren voelen.

Maar hoe waardevol kan het zijn als we in plaats van ons te laten overspoelen door alle negativiteit en machteloosheid, zelf gaan onderzoeken wat ons ten goede kan komen. Wat kan bijdragen aan ons welzijn, zodat we ondanks alles wat er speelt ons kunnen focussen op iets positiefs.

Voor mij persoonlijk helpt het om regelmatig yoga te doen en te mediteren. Om heel bewust mijn fysieke lichaam en ook mijn emoties en gedachten tot rust te brengen.  Om elke dag naar buiten te gaan. En ook als het maar kort is, ervaar ik dat een moment van tijd voor mezelf me zoveel brengt. Daarnaast neem ik Bach bloesem remedies op het moment dat ik daar behoefte aan heb. Bijv. op het moment dat ik angst heb of me ontmoedigd voel.

Mocht je ook behoefte hebben aan een steuntje in je rug in deze intense tijd,  maar er zelf niet toe kan komen of niet goed weet waar te beginnen, neem dan gerust contact met me op. Soms kan het zo waardevol zijn als iemand even ‘naast’ je loopt.

Wat ik je toewens is innerlijke rust en kracht om je goed staande te kunnen houden in deze roerige tijden.

Hartegroet van Inez

 

 

 

Februari 2019

Hoe kan je jezelf ondersteunen?

Voel je je overbelast? Kun je niet of lastig ontspannen? Heb je last van je stemmingswisselingen? Weinig zelfvertrouwen? Zit je niet lekker in je vel? Of ervaar je andere negatieve gemoedstoestanden?

Dit zal vanzelfsprekend zoveel van je vragen en ik kan me goed voorstellen dat je op zoek bent naar ondersteuning. Er is gelukkig veel hulp voorhanden en omdat het mijn persoonlijke ervaring is dat Bach bloesem remedies veel kunnen betekenen, vertel ik je hier graag over.

Er wordt steeds meer bekend over hoe groot de impact van onze gemoedstoestand op ons welzijn is, dus ook op onze gezondheid. Dit is wat de Engelse dr. Bach, zich in de jaren ‘30 al realiseerde. Als arts is hij het gedrag van mensen gaan bestuderen en tot een heel waardevolle conclusie gekomen, namelijk dat de natuur ons prachtige bomen, bloemen en struiken geeft, die ons kunnen ondersteunen om innerlijk onze balans te vinden. Dit met alle positieve gevolgen vandien. Hij heeft 38 verschillende remedies nagelaten, in de vorm van de Bach bloesem remedies.

Vanuit ervaring kan ik aangeven dat de remedies een ontzettend positieve impact kunnen hebben op ons gevoelsleven. Ik ben hier zo dankbaar voor! Vanuit mijn hart gun ik dit ieder ander, tenslotte zie ik zoveel mensen die overbelast zijn, zoekende zijn, niet goed in hun vel zitten, angst hebben en nog zoveel meer………… En helaas is niet alles op te lossen, maar laat de ervaring wel zien dat hoe wij ons van binnen voelen, van enorme impact is. Het toepassen van de Bach bloesem remedies kan dan ook heel goed het onderzoeken waard zijn!

Het is mijn wens dat mensen van het bestaan van de bloesems af gaan weten en nog mooier zou het zijn, als ze bereid zijn om deze zelf te gaan ervaren. Hoeveel mooier zou het leven zijn als we zelf ons leven positief kunnen beïnvloeden,  door ons te overspoelen met de positieve energie uit de natuur.

Ik kan er uren over schrijven of praten, maar besef dat dit nu veel te veel wordt.
Voor diegene die graag persoonlijk meer wil horen, organiseer ik daarom een informatie ochtend op vrijdag 22 maart 2020. Tijdens deze ochtend zal ik meer achtergrondinformatie over de bloesems geven. Voor deze ochtend vraag ik een bijdrage van €10. Wel goed om je z.s.m. op te geven, omdat ik met kleine groepen werk. Locatie is Zeewolde.

Ook is het mogelijk om een Bach workshop te volgen, tijdens welke je met alle
38 verschillende remedies kennis maakt, zodat je deze zelf gemakkelijker kunt gaan inzetten. Deze geef ik op woensdag 3 april en woensdag 10 april a.s. in mijn praktijk in Zeewolde.

Verder bied ik consulten aan, zowel in mijn praktijk als via face time.

Wat ik vooral hoop is dat mijn blog je uitnodigt om op welke wijze dan ook kennis te gaan maken met de Bach bloesem remedies, zodat ook jij weet, dat deze prachtige remedies ons allemaal ter beschikking staan!

Hartegroet van Inez

 

 

Juli 2018

Ontspannen (op) vakantie

De vakantieperiode is bijna aangebroken. Over het algemeen associëren we vakantie met plezier en ontspanning, wat gelukkig ook vaak zo is. Even weg uit de dagelijkse sleur, samen zijn, relaxen, mooie en fijne plekken ontdekken, tijd voor bezinning en vooral even geen stress. Maar dit geldt helaas lang niet voor iedereen.

De periode vooraf kan spanning geven omdat er zoveel moet gebeuren, zoals op het werk, als ook ter voorbereiding van op het op reis gaan.
De stress van je drukke bestaan kan je niet zomaar loslaten en voel je in zowel lichamelijk als psychisch.
Je ziet er tegenop om op reis te gaan en hebt bijv. last van vliegangst.
Kinderen zijn weken thuis en dit kan heel veel van je vragen.
Kinderen gaan voor het eerst zelfstandig op vakantie.
De dagelijkse routine is weg, wat lang niet iedereen als prettig ervaart.
Iedereen om je heen lijkt heerlijk op reis te gaan, terwijl dit lang niet voor ieder
mogelijk is.
De vakantieperiode ‘moet’ het hoogtepunt van het jaar zijn, maar soms kan
deze ontzettend tegenvallen, etc..

Vanuit ervaring kan ik bevestigen dat het zo’n groot verschil kan maken hoe je situaties van binnen beleeft. Zo heb ik zelf jaren lang ontzettende vliegangst gehad en na eerst een paar keren met angst op vliegvakantie te zijn geweest, heb ik besloten mezelf dit niet meer aan te doen. Tenslotte is vliegen ook geen eerste levensbehoefte. Toch voelde ik op een gegeven moment dat ik hier graag iets mee wilde gaan doen. Ik ben hiervoor een aantal Bach bloesem remedies gaan innemen en kan nu bevestigen dat ik met plezier in een vliegtuig stap. Wel zorg ik ervoor altijd Rescue bij me te hebben, zodat ik weet dat ik mezelf in het geval ik toch in de angst schiet kan kalmeren. Dit geeft mij echt zoveel vertrouwen.

Het mooie is dat de Bach bloesem remedies voor allerlei verschillende situaties kunnen worden ingezet, van angst, tot onrust, malende gedachten, gevoel van ontmoediging. Ze zijn zo zuiver, laagdrempelig, zijn o.a. bij Holland & Barrett te verkrijgen en zijn in verhouding heel betaalbaar.

Ik ga er een paar kort beschrijven;
Rescue – de eerste hulp remedie en zo waardevol om altijd bij je te hebben, voor noodsituaties. Denk hierbij aan plotselinge schrik, het gevoel niet tot rust te kunnen komen, even geen overzicht meer hebben.
Mimulus – voor als je angst hebt, bijv. angst voor hoogtes, angst voor insecten.
Red Chesnut – overbezorgdheid voor de ander, bijv. voor je zoon/dochter die alleen op vakantie gaat of juist alleen thuis blijft.
Walnut – voor het aanpassen aan een nieuwe situatie, zoals het wennen op je vakantiebestemming, een ander ritme, ineens iedereen om je heen hebben wat je als overprikkelend kunt ervaren.
Honeysuckle – voor het missen van thuis, het missen van huisdieren. Ook voor de dieren zelf.
Elm – voor het je (tijdelijk) overbelast voelen, er moet nog zoveel gebeuren en het wordt je allemaal even teveel.
Impatiens – Je voelt je ongeduldig, bent hierdoor prikkelbaar.

Denk ook aan huisdieren, bijv. als ze naar een oppasadres gaan of bijv. gestrest raken tijdens het autorijden/reizen.
Daarnaast zijn er nog vele andere remedies inzetbaar. Ook voor het einde van de vakantie, op het moment dat het gewone leven weer aanvangt en je juist nog zo’n behoefte aan meer rust hebt of voelt dat je in je leven het een en ander wilt gaan veranderen.

Je kunt veel informatie in boeken vinden over de bloesems. Het is ook mogelijk om bij een Bach bloesem consulent langs te gaan, zodat hij of zij je kan informeren over de mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een persoonlijk consult, tijdens welke gekeken wordt welke remedies iets voor jou kunnen betekenen. Daarnaast is er de mogelijkheid om een workshop te gaan volgen, zodat je zelf alle 39 remedies leert kennen en in je dagelijks leven kunt gaan inzetten..

Zowel voor consulten als voor een workshop kun je terecht in mijn Praktijk Inez, Lichaam en geest in balans!, in Zeewolde.
Houd er wel rekening mee dat ik over een paar weken zelf ook vakantie houd.
En je raad het al, mijn set met Bach bloesems gaat mee!

Ik wens je hoe dan ook ontspannende zomerweken toe!

=====================================================================

 

Juni 2017

Reis in de voetsporen van dr. Bach

Als gepassioneerd Bach bloesem consulent ben ik met een groep collega’s mee geweest naar Engeland, waar we in de voetsporen van dr. Bach zijn getreden. Al struinend door het prachtige landschap, ons voorstellend hoe dr. Bach hier gelopen heeft, is mijn respect voor het werk van dr. Bach nog meer toegenomen. Tenslotte heeft hij als arts, alle medische kennis achter zich gelaten en is gaan zoeken in de natuur, naar een eenvoudige en natuurlijke geneeswijze. Na een hele lange zoektocht is hij daar in geslaagd. En wij mogen daar nog steeds de vruchten van plukken.

Een aantal remedies is afkomstig uit de tuin van het huis van dr. Bach, waar de tuinman ons het een en ander verteld heeft over de bomen, bloemen en struiken, waarvan de remedies afkomstig zijn. Hoe bijzonder is het dat vanuit deze tuin ontelbaar veel flesjes remedies afkomstig zijn, die over de gehele wereld verspreid worden. De bloesems worden hier met zorg handmatig geplukt.

Het huisje van dr. Bach staat in Sotwell, dichtbij het plaatsje Wallingford. Het heet Mount Vernon. Hier heeft dr. Bach de laatste jaren van zijn leven doorgebracht. Het is nu een stichting en biedt onderdak aan het officiële Bach centrum dat o.a. gerund wordt door
Judy Howard en Stefan Ball. Zij schreven verschillende boeken over de remedies en hun passie is zo voelbaar. Stefan heeft ons van alles over dr. Bach en de remedies kunnen vertellen, nog steeds is er zoveel te leren.

Ook voor de inwendige mens is tijdens onze reis goed gezorgd, zo hebben we o.a. gegeten bij de Red Lion in Wallingford, de pub waar dr. Bach vaak kwam. Hier had hij veel plezier en had hij de kans om mensen te observeren, wat hem uiteindelijk het inzicht heeft gegeven dat niet de klacht van iemand, maar de mens zelf, genezen dient te worden.

Zo bijzonder om de nalatenschap van een arts te zien, die zijn bloeiende praktijk opgaf om zijn hart te volgen. Een mens, die trouw is gebleven aan zijn ziel en zijn eigen pad is gaan volgen. Als Bach bloesem consulent, ben ik in zijn voetsporen getreden en is het mijn missie zijn prachtige werk verder te verspreiden. Dit doe ik om mijn eigen unieke wijze……

Misschien goed om er eens bij stil te staan in hoeverre jij trouw bent aan je ziel……..

 

====================================================================== 

 

19 t/m 25 September 2016 Wereld reflexologie week

Voetreflexologie

In het kader van de wereld reflexologie week 2016 gaat mijn blog dit keer over voetreflexologie.

Wist je dat reflexologie al heel oud is en reeds werd toegepast in het oude China, in Egypte en bij de Indianen van Noord- en Zuid-Amerika? In de tijd dat de mens nog heel dicht bij de natuur leefde en aanvoelde wat wel of niet goed voor hem/haar was, Uiteindelijk is een groot deel van de mensheid heel ver van de natuur af komen te staan, met een hele andere levensstijl als gevolg. Oude kennis leek er steeds minder toe te doen. Toch zie je nu steeds meer mensen die op zoek zijn naar de basis, naar de eenvoud, naar bewustwording. Natuurlijke geneeswijzen worden weer toegepast, voetreflexologie is er één van.

Het is mijn persoonlijke ervaring dat veel mensen niet van het bestaan van voetreflexologie af weten en het zelf ook nog nooit ondergaan hebben. Dit is voor mij een hele mooie reden om deel te gaan nemen aan wereld reflexologie week. Ik hoop op deze wijze meer mensen kennis te laten maken met deze prachtige geneeswijze,

Voetreflexologie gaat uit van de eenheid van lichaam en geest en op het moment dat hierin een verstoring is, kan dit tot klachten lijden. Denk bijv. aan maagklachten bij stress, hartkloppingen bij angst, darmklachten als je zenuwachtig bent, slaapproblemen als je te druk bent. Ook in spreekwoorden vind je hierover heel veel terug, zoals een knoop in je maag hebben, iets op je lever hebben, gal spuwen.

Wist je dat we onze voeten in verschillende zones kunnen onderverdelen zodat het lichaam geprojecteerd te zien is op je voeten? Als voetreflexoloog geef ik deze zones een impuls, waardoor een stimulerende werking uit gaat naar het corresponderende deel van het lichaam. Hierdoor wordt het zelfgenezend vermogen geactiveerd waardoor het natuurlijk evenwicht zich kan herstellen.

Vanuit de praktijk zijn er prachtige ervaringen. Zo zijn er mensen die zich vrijer voelen na een behandeling, een mooi inzicht krijgen, zich gemakkelijker kunnen ontspannen, beter slapen, geen of veel minder last van opvliegers hebben, geen of minder pms klachten hebben, meer energie voelen, minder/geen last meer hebben van obstipatie, zich gelukkiger voelen, minder stress ervaren, minder/geen hoofdpijn hebben, minder/geen nek- en rugklachten ervaren. Ieder mens is uniek en van te voren is daarom nooit aan te geven wat de behandeling voor iemand kan doen. Voetreflexologie is ervaren en vooral open staan voor dat wat het je kan brengen!

Waardevol om te beseffen dat er zowel tijdens als na de behandeling oude kwalen c.q. emoties naar voren kunnen komen. Pas als deze de ruimte krijgen, kunnen ze een andere lading krijgen en/of verdwijnen. Dit zijn dus geen bijwerkingen, maar gevolgen van het aan het werk gaan van lichaam en geest. Je ruimt letterlijk op, afvalstoffen kunnen verdwijnen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je zelf voetreflexologie ervaren? Ik nodig je van harte uit om tijdens wereld reflexologie week een verkorte behandeling, van ca. 15/20 minuten te ontvangen. Zie voor data, tijden en plek de agenda op mijn site.

IMG_8353

 

DSCN8638

____________________________________________________________________________________

Juli 2016

Vakantie

Herken je het gevoel dat je voor de vakantie nog zo ontzettend veel te doen hebt en helemaal overloopt? Of dat je de eerste vakantiedagen zo moet wennen, waardoor je niet echt kunt genieten? Of dat je iedereen om je heen weg ziet gaan en je zelf door omstandigheden niet op vakantie kunt gaan?

Ieder mens ervaart de vakantieperiode op zijn of haar eigen wijze. Zo kan het een periode zijn van bezinning, van tijd om te relaxen, om nieuwe plaatsen te ontdekken, om samen te zijn met geliefden. Of juist een periode om achterstallig werk te doen.  Er zijn ook mensen voor wie de vakantie periode juist zwaar is, bijv. omdat ze iemand moeten missen, niet meer op vakantie kunnen zoals voorheen, niet de financiële middelen hebben om weg te gaan.

Veel mensen zijn druk, met als gevolg dat ze continu in de vecht- of vluchtmodes staan. Dit is lang vol te houden, totdat de grens bereikt is en dan is het helaas vaak al te laat. Voorkomen is wat dat betreft veel beter dan genezen! Regelmatig tijd nemen om tot rust te komen, zoals tijdens een vakantie, is van grote waarde. Wel is het van belang om zo ontspannen mogelijk aan je vakantie te beginnen en niet van het een op het andere moment alles los te laten. Want juist op het moment dat je even niets hoeft en alles los kan en mag laten, komt alle ellende eruit. Zo is de ervaring dat veel mensen juist in de vakantie ziek worden of moeite hebben om te ontspannen. Je hebt dan een heel jaar hiernaar toe geleefd en vraagt je dan af; is dit het nou?

De Bach Bloesem remedies ondersteunen om innerlijk in evenwicht te komen en zo o.a. je vakantie periode beter door te komen, of je nu wel of niet weg gaat.

Ik ga een aantal remedies kort beschrijven en wie weet herken je er één of een aantal die voor jou iets kunnen betekenen.

Rescue ondersteunt om je beter te ontspannen en je rustiger te voelen. Persoonlijk zorg ik dat ik altijd een flesje bij me heb, waar ik ook naar toe ga. Denk ook aan je dieren, die vaak maar al te goed voelen dat je weg gaat en hierdoor gestrest raken.

Daarnaast kun je denken aan Elm. Op het moment dat je teveel aan je hoofd hebt en overloopt, kan Elm je ondersteunen om je taken beter aan te kunnen. Denk bijv. aan het regelen van alles wat er moet gebeuren voordat je weg gaat, zowel op je werk als thuis.

Holly ondersteunt als je gevoelens van jaloezie hebt, bijv. omdat iemand anders wel weg gaat en jij niet.

Honeysuckle kan je ondersteunen als je last van heimwee hebt. Dit kan heimwee naar huis zijn, maar ook heimwee naar de vakanties die er niet meer zijn, bijv. omdat een geliefde niet meer mee kan. Je kunt ook je dieren die naar een pension of oppas gaan, honeysuckle geven.

Mimulus ondersteunt je bij angst. Denk hierbij aan angst voor dat wat er kan gebeuren, angst voor autorijden, vliegangst, etc. .

Olive ondersteunt bij intense vermoeidheid. Als je een drukke tijd achter de rug hebt en doodmoe bent, is deze remedie van hele grote waarde.

Walnut ondersteunt bij verandering. Zo kan het zijn dat je bijv. zo moet wennen dat je hele gezin ineens thuis is, dat de regelmaat weg is of dat je naar een andere omgeving gaat.

Weet dat er nog veel meer remedies zijn, die veel kunnen betekenen. Voor meer informatie hierover en/of een persoonlijk advies mag je altijd contact met me opnemen.

Ik wens je hoe dan ook fijne zomerweken!

 

———————————————————————————————–

Juni 2016

Hoe kijk jij naar de wereld?

Zoals iedereen helaas zal weten, is er ontzettend veel ellende in onze wereld. Via kranten, televisie, radio en internet worden we continu op de hoogte gehouden van de meest bizarre gebeurtenissen. Het gaat dag en nacht door! Eerlijk gezegd moet ik er vaak echt mijn best voor doen om niet mee te gaan in alle ellende, om niet te gaan doemdenken of mijn vertrouwen in de wereld kwijt te raken. Wat raakt het telkens diep om te horen, lezen of zien wat mensen elkaar aan doen, dat er zoveel mensen en ook dieren in afschuwelijke omstandigheden leven, dat er zoveel haat is, zoveel angst, zoveel machtsmisbruik, onrechtvaardigheid en helaas nog zoveel meer. Maar wat kan ik dan wel doen? Ik kan proberen om mijn ogen te sluiten en alle nieuws buiten me te laten, wat ik soms ook heel bewust doe. Ik kan mee lijden en dat zou ik ook zeker doen als het de ander zou helpen. Wat ik echter steeds weer probeer is om de veiligheid in mezelf te zoeken en van daar uit naar de wereld te kijken. Telkens weer als angst, verdriet, boosheid of wanhoop wil regeren, keer ik terug naar mezelf en probeer ik me eraan de herinneren dat dit niet is wat ik wil. Dat ik ieder mens en dier een goed, veilig en waardevol leven gun. En dat ik voor met elkaar, i.p.v. tegen elkaar ben. En vooral dat ik echt probeer om een goed en liefdevol mens te zijn en hier zoveel mogelijk naar leef. Dit geeft me kracht en zorgt ervoor dat ik mezelf niet verlies en beter bij mij mezelf kan blijven. Ik kijk naar de wereld vanuit mijn hart, ik kijk vanuit verwondering naar het moois dat er gelukkig ook is, ik kijk vanuit hoop. Ik richt me op het positieve en dat wat we aandacht geven groeit!

Hoe kijk jij naar de wereld? En hoe zou jij de wereld het liefst willen zien? Misschien waardevol om voor jezelf eens bewust bij stil te staan……………..