Bach bloesem remedies Markelo

Bach bloesem remedies zijn natuurlijke middelen afkomstig van de bloesems van planten, bomen, bloemen en struiken. Ze zijn ontdekt door Dr. Bach (rond 1930) en worden inmiddels toegepast over de hele wereld. De remedies bieden mens en dier de nodige ondersteuning voor het welzijn van lichaam en geest. Ze helpen om de positieve kanten in jezelf te ontdekken. Ze kennen geen bijwerkingen, zijn niet verslavend, belemmeren de werking van andere geneesmiddelen niet en zijn geschikt voor iedereen.

Er zijn 38 verschillende soorten voor verschillende negatieve gevoelens, zoals; gevoelens van angst, onrust, neerslachtigheid, bezorgdheid, teleurstelling, verdriet, woede, vermoeidheid, malende gedachten, ongeduld, enz. Verder is er de bekende Rescue Remedy, een eerste hulpmiddel bij o.a. heftige emoties en schrik.

Voor wie kunnen de Bach bloesems iets betekenen?
De remedies kunnen van grote waarde zijn voor elk mens of dier, die last heeft van negatieve gemoedsstemmingen. Deze onttrekken veel energie en dat brengt je uit balans. Op het moment dat je uit balans bent, ben je vatbaarder voor o.a. ziektes en haal je niet uit je leven wat je zou willen. Het terugvinden van de balans, zowel lichamelijk als psychisch, is de kern van de bloesemtherapie. De remedies geven je moed en kracht om steeds meer/weer jezelf te kunnen zijn, met alle positieve gevolgen vandien. Daarnaast ondersteunen de remedies om je persoonlijk te ontwikkelen.

Werkwijze
Tijdens een Bach bloesem consult gaan we door middel van gesprek samen kijken waar je in je leven tegen aan loopt, zodat we een passend flesje met maximaal 7 verschillende remedies kunnen samenstellen. Soms kan één flesje al voldoende zijn. We beginnen bij de emoties waar je op dat moment tegen aan loopt.  Het kan heel goed kan zijn dat onder deze emoties, emoties verstopt zitten waar je nog geen idee van hebt. Vergelijk dit met het afpellen van een ui; om bij de kern te komen, begin je met het pellen van de buitenste laag.

Lezing Bach bloesem remedies
Praktijk Inez, biedt ook lezingen aan over de Bach remedies. Tijdens de lezing ontvang je algemene informatie over het Bach ‘systeem’, over dat wat de remedies kunnen betekenen, waar je ze kunt verkrijgen en geef ik praktijkvoorbeelden.  O.a. heel geschikt voor personeel van een verpleegtehuis, in buurthuizen en bibliotheken.

2- Daagse workshop Bach bloesem remedies
Bach bloesems zijn uitermate geschikt om als zelfhulpsysteem te gebruiken. Tijdens de workshop die ik geef leer je in twee dagen of 6 ochtenden/middagen alle 38 remedies kennen en kun je er zelf mee aan de slag. Een verrijking van je leven en dat van je omgeving! Kijk voor de data voor de eerstvolgende workshop in de agenda. Mocht er geen datum gepland zijn en je hebt interesse, neem dan contact met mij op. Bij voldoende belangstelling zullen er meerdere data gepland worden. Daarnaast is het ook mogelijk dat ik de workshop op locatie of bij jou thuis geef. Diegene die minimaal vijf cursisten bij elkaar kan brengen, kan tot 100% korting krijgen. Neem voor verdere voorwaarden s.v.p. contact met me op.


Workshop van 1 dag

Het is ook mogelijk om een eendaagse workshop Bach bloesem remedies te volgen. Tijdens deze dag worden de remedies heel kort besproken, zodat je idee krijgt van wat ze kunnen bieden. Na deze dag kun je jezelf heel goed verder gaan verdiepen, bijv. door het lezen van een boek over de Bach bloesem remedies.

Als Bach bloesem consulent ben ik geregistreerd bij het Internationale Bach Centrum, dat in Engeland gevestigd is.

logo Bach bloesems

Bekijk hier mijn tarieven.